Wat is graphic design?

Grafisch ontwerp is altijd om ons heen. Soms hebben we het niet eens door. Lees hieronder wat grafisch ontwerp betekent.

Hand met het ethereum logo
Kindertekening

Je kunt je vast nog wel de tijd herinneren waar je A4'tjes vol hebt getekend. Dit zou je een grafisch ontwerp kunnen noemen (al is het soms wat lastig te zien). Tegenwoordig gebruiken ontwerpers vaak een digitaal ontwerpprogramma. Ze ontwikkelen visuele uitingen voor bedrijven. Denk hierbij aan drukwerk (zoals brochures, visitekaartjes of boekomslagen) en digitaal werk (zoals billboardreclames, social media posts en complete huisstijlen).

Vanwege het locatie-onafhankelijke karakter van het werk en het gemak waarmee ontwerpprogramma's zelf aan te leren zijn, bestaan er veel graphic designers. Pas hierbij wel op, want de grote meerderheid heeft geen idee wat hij of zij doet. Soms leveren ze mooi werk, maar meestal is dit niet op onderzoek gebaseerd. Deze ontwerpen zijn erg trendgevoelig, niet schaalbaar, niet in het goede bestand, in het verkeerde formaat of niet in de huisstijl. Doe daarom eerst onderzoek naar een ontwerper, voordat je met hem of haar in zee gaat.

Heb jij een ontwerp nodig?

Neem contact met me op!